You're 95% There👇

See how our experts, content and technology can boost your social media presence without wasting time and money.

Live Demo
We schedule a meeting. You tell us your story and we show you how we can help you achieve your goals.

Personalised Analysis
In the demo we will also look at the current state of your Social Media channels to define a strategy.

contento

De Tijd: Antwerpse start-up maakt autopiloot voor sociale media

Sociale media zijn ideaal om als zelfstandige of kmo naambekendheid op te bouwen. Het Antwerpse Contento schreef een algoritme dat het bloggen en posten automatiseert. Onder meer Imec gelooft in het concept.

Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dat toch doen, die bedrijfsleiders en marketeers die tussen hun normale dagtaken door nog de tijd vinden om allerlei interessante inhoud en commentaren te delen via hun Facebook- of LinkedIn-pagina? Misschien hebben ze toch niet zo veel omhanden als ze doen uitschijnen. Of, waarschijnlijker, ze doen een beroep op een socialemediamanager die in hun plaats de interessante artikels plaatst. Een dure oplossing die zeker voor kleine bedrijven niet voor de hand ligt.

De Vlaamse internetondernemer Ludwig Dumont kent het probleem. ‘Via mijn eigen bureau deed ik veel digitale marketing voor grote bedrijven. Ik merkte ook bij kmo’s een toenemende vraag naar hulp om online meer zichtbaarheid te krijgen. Omdat klassieke consulting met veel menselijke input voor hen te duur is, zochten we naar een goedkopere en schaalbare oplossing.’

Algoritme

Het resultaat is een slim algoritme dat de marketing via sociale media grotendeels automatiseert. Elke stap in het proces willen we online aanbieden’, zegt de medeoprichter Steven Van Kerkhoven. ‘In een online intakegesprek peilen we met een hele reeks vragen naar de noden van de klant. Dat levert een bepaald profiel op met verbonden keywords. Vervolgens stellen we een eenvoudig marketingplan op dat door de klant moet gevalideerd worden. In de laatste stap wordt het platform geconfigureerd volgens het profiel van de klant: we koppelen alle nodige accounts, geven de keywords in, stellen een publicatieschema op en delen relevante content op de sociale media van het bedrijf.’

Contento mikt vooral op zelfstandigen en bedrijven waar service en expertise een belangrijke rol spelen. Die hebben vaak ook een technologische component. ‘Denk bijvoorbeeld aan advocaten die gespecialiseerd zijn in technologische octrooien. We werken ook veel voor hr- en juridische consultants. En we zien een markt in organisaties zonder winstoogmerk.’

Abonnement

‘Ons doel is om die klanten regelmatig relevante inhoud van kwaliteitsbronnen te laten posten. Als ze dat willen gebeurt dat automatisch, maar de meeste klanten houden graag een zekere controle. Ze schrijven bijvoorbeeld zelf de bijbehorende tekst’, zegt Dumont. Contento biedt de socialemediabot aan in een maandelijks opzegbare abonnementsformule van 250 euro per maand. ‘We werken met LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. En ons algoritme is zo gemaakt dat gelijkaardige klanten nooit dezelfde suggesties krijgen.’

Dumont en Van Kerkhoven begonnen hun bedrijf in San Francisco, waardoor de helft van hun klanten nog Amerikaans is. Intussen staat het hoofdkantoor in Antwerpen, kreeg het bedrijf steun van de Vlaamse incubator imec.istart en sloot het zijn tweede kapitaalronde af. Contento haalde een half miljoen euro op bij Imec en twee ervaren zakenlui: ex-Gimv-directeur Alex Brabers en Marc Vanderheyden, een voormalige aandeelhouder en ex-technologisch directeur van Real Software, het huidige RealDolmen.

Never run out of
Social Media content

Our technology-supported experts will guide you to social media success without breaking the bank.

Learn More

More stories

January 10, 2020
Contento Academy
January 10, 2020
Contento Academy

Getting Social Marketing Right As a Consultancy

Consultancy businesses sometimes shy away from having an active presence on social media, but that might be to their own loss. Social media marketing is a well-worth investment for consultancies looking to make their mark while attracting business opportunities.

October 23, 2019
Contento Academy
October 23, 2019
Contento Academy

5 Strategies to Grow Your Page & Reach

Having a presence on social media as a business isn’t easy these days. Organic reach is going down across channels, and the only way it seems is to start paying up for promoting your business on social media.

December 26, 2019
Content marketing
December 26, 2019
Content marketing

Top Voices 2019 - Tax & Legal

There have been quite a number of prominent voices in the Belgian Tax & Legal space which have stood out at the end of 2019. Not only have these people provided timely advice on pressing issues, they’ve also led the discussion about these issues on social media, TV, and radio.

November 20, 2019
Contento Academy
November 20, 2019
Contento Academy

A Guide to Lead Generation through Social Media

Using social media for generating leads can be frustrating at times, but if you focus your energies around certain channels, experiment, and use your strengths to your advantage, it can turn into an evergreen source of high quality leads for your business.